Филмови о Сталаћу!

Филм је сниман 2011.године поред Јужне Мораве, у Сталаћу и околини, код остатака куле епског јунака Војводе Пријезде, кога игра Војин Ћетковић.

Овај филм, који препоручујем свим мојим пријатељима, ће допринети да шира публика упозна област у срцу Србије која има чак 77 цркава, манастира и црквишта, подизаних између 7. и 14.века у Мојсињским планинама, изнад Јужне Мораве. Сценаристкиња, професорка књижевности и публициста, Миланка Милосављевић истиче да је тај простор изузетно значајан у културном, верском и историјском смислу и да ту лепоту коју имамо на територији општине Ћићевац треба да поделимо са другима који тек треба да је открију.

У играном делу филма учествују, уз Војина Ћетковића, Марко Живић, Иван Вучковић, Небојша Дугалић, Борис Пинговић, Рада Ђуричин, Небојша Миловановић, Марина Мићић, Мирјана Марковић, Дејан Тончић и други.

Филм ВРАТА СРБИЈЕ - Мојсињска Света гора гледамо са надом да ће тај нуклеус српског јунаштва, жртвоприношења, писмености и Божанских вредности пронаћи пут до чисте душе нашег народа и отворити врата правим вечним и непропадљивим вредностима.

Филмови